Praha.cz

 
Nacházíte se: Zprávy
O Opencard se stará nová firma. Karta možná nabídne další funkce
Středa, 23. leden 2013 13:33
Opencard - foto: Jiří Benák, iDNES.cz

Fungování Opencard začne po pěti letech zajišťovat jiná firma. Zatímco doposud se o servis a služby s kartou spojené starala firma Haguess, nově to bude nizozemská Emoney Group, která část společnosti Haguess koupila. Uživatelé by se mohli v budoucnu dočkat nových funkcí "karty Pražana".

Celý článek...
 
Novou trasu metra si přišlo prohlédnout 17 500 návštěvníků
Pondělí, 21. leden 2013 13:04
Novou trasu metra si přišlo prohlédnout 17 500 návštěvníků

Lidé už se nemohou dočkat prodloužení linky A pražského metra z Dejvické do Motola. Potvrdila to vysoká účast na sobotním dni otevřených dveří, který poprvé veřejně představil podstatnou část nově budovaných traťových tunelů a stanic. Prohlídková trasa o celkové délce 3 000 metrů vedla z budoucí stanice metra Veleslavín ke staveništi na Vypichu, zahrnovala tedy také další novou stanici Petřiny. Do podzemí se za celý den vydalo na 17 500 návštěvníků.

Celý článek...
 
Praha.cz drží krok se životem v Praze
Pondělí, 21. leden 2013 10:51
Praha.cz drží krok se životem v Praze

[Tisková zpráva] Praha, 21. 1. 2013 – Webový portál o životě v Praze změnil vzhled a rozšířil obsah. Stránky www.praha.cz, které slouží Pražanům, turistům i firmám z Prahy a okolí, mají nyní ambice být milovníkům hlavního města ještě blíže než kdy předtím.

Celý článek...
 
Večerní provázení ve skleníku Fata Morgana
Pondělí, 14. leden 2013 09:58
Večerní provázení ve skleníku Fata Morgana

Tropický ráj Botanické zahrady hlavního města Prahy nabízí unikátní možnost navštívit tento skleník i v noci a zažít tak neobvyklý výlet do teplých krajin v nočních hodinách. Během noci totiž také intenzivněji voní některé druhy rostlin a prostor prostupuje tajemná atmosféra setmělého pralesa, naplněná kuňkáním drobných tropických žabek.

Celý článek...
 
Volit se začalo i na Bulovce, volby navštívil nezvaný vetřelec
Pátek, 11. leden 2013 16:27
Volit se začalo i v Nemocnici Na Bulovce

O prezidentské volby je nečekaný zájem, volí i ti, co normálně k volbám nechodí, nebo jim cokoliv k volbě ve volebních místnostech brání. Jako například pacienti pražské Bulovky, které ovšem při zahájení volebního kolečka s mobilní volební urnou navštívil nezvaný vetřelec.

Celý článek...
 
Gorilí mládě je kluk!
Pátek, 11. leden 2013 00:12
Gorilí mládě je kluk!

Už víme jakého pohlaví je gorilí vánoční mládě z pražské ZOO, které se narodilo 22. prosince. Je to sameček. Potvrdila to genetická analýza z tkáně pupeční šňůry.

Celý článek...
 
Pražané prý změny v MHD chválí. Cesty ale trvají déle.
Pátek, 11. leden 2013 00:08
Pražané prý změny v MHD chválí. Cesty ale trvají déle.

S MHD jsou cestující spokojení více, než byli před rokem, tvrdí průzkum, který koncem roku připravila Praha a organizátor dopravy Ropid. Spokojeno je 93 procent dotázaných. Zároveň se ovšem ukázalo, že velké změny ze září více lidem cestování zkomplikovaly, než zlepšily.

Celý článek...
 


Strana 324 z 333