Praha.cz

 
Nacházíte se: Zprávy
P6 ztrácí tvář - Jaká bude Praha 6 doopravdy?
Pondělí, 05. listopad 2012 11:57
P6 ztrácí tvář - Jaká bude Praha 6 doopravdy? Aktivní občanská sdružení z Prahy 6 pořádají 8. listopadu od 18.30 hodin informativní setkání v Národní technické knihovně pro všechny zájemce o dění v naší městské části. Tématy budou dopravní stavby a územní plánování.
Podrobnosti: http://praha6ztracitvar.cz/
 
Autobusy v Praze čekají další změny, obnoví se některé zrušené trasy
Sobota, 27. říjen 2012 18:33
Autobusy v Praze čekají další změny, obnoví se některé zrušené trasy
Pražany čekají další úpravy linkového vedení MHD. Někde se autobusy vrátí do trasy, na niž byli lidé zvyklí před kritizovanými zářijovými změnami. Ropid například přesměruje linku 175 do stopy zrušené 154 ze Skalky do Petrovic. Autobusy se vrátí také do Michelské ulice, kde končí rekonstrukce.
Podrobnosti: www.idnes.cz
 
Inverze zhoršila ovzduší, špatně se dýchá v Praze, Ostravě i Brně
Úterý, 23. říjen 2012 22:47
Inverze zhoršila ovzduší, špatně se dýchá v Praze, Ostravě i Brně
Inverzní charakter počasí spojený se zhoršenými rozptylovými podmínkami přispěl ke zhoršení kvality ovzduší. Překračovány jsou především limity polétavého prachu a někde dělá problém i oxid dusičitý. Nejhorší je situace v Praze, Ostravě, Brně, na Pardubicku a severu Čech.
Aktuálni informace najdete na: www.premis.cz
 
Kotlářka opět žije, developerovi navzdory
Úterý, 23. říjen 2012 22:44
Kotlářka opět žije, developerovi navzdory
Zdálo se to jako idylická dohoda - obyvatelé na Hanspaulce, zástupci městské části Praha 6 i firmy ING Real Estate Development se shodli, jakým způsobem bude probíhat stavba luxusních vil nedaleko místními oblíbené Kotlářky. Jenže developer to pochopil po svém. Zalesněnou rokli Kotlářky, kam chodí místní lidé na procházky nebo sportovat a kde žijí chránění živočichové, začal devastovat. Porušil tak vlastní slib i platné územní rozhodnutí. A to byl důvod, proč už se původní dohodou necítili vázáni ani občané.
Podrobnosti: www.arnika.org
 
Houbobraní v Praze!
Neděle, 21. říjen 2012 09:26
Houbobraní v Praze!
V houští trávy kartonové houby, na stromě vlněné jmelí, mezi větvemi pavučina, a na nebi plyšový oblak. V září 2011 během Houbobrani Nadace Form i Kształtów se proměnil Park Kultury v Powsinie u Varšavy v les plný netradičních instalací. Úspěch tohoto projektu způsobil jeho pokračování- Čas na Houbobrani v hlavním městě České Republiky!
Podrobnosti: facebook akce
 
Praha řeší, čím oživí náplavky. Jedna by se mohla proměnit v galerii
Neděle, 14. říjen 2012 09:17
Praha řeší, čím oživí náplavky. Jedna by se mohla proměnit v galerii
Vedení hlavního města si stále neví rady s tím, jak využít vltavské náplavky. Nápadů je dost, ale dotáhnout je do konce se daří jen částečně. Magistrát proto svolal zainteresované, aby našli řešení. Částečné proměny se už dočkalo Rašínovo nábřeží, nyní se jedná o náplavkách na smíchovském břehu a na Františku.
Podrobnosti: www.idnes.org
 
O titul Alej roku usiluje i alej na hrázi v Počernicích
Čtvrtek, 11. říjen 2012 12:04
O titul Alej roku usiluje i alej na hrázi v Počernicích
Od 10. října mohou lidé vybírat a hlasovat pro nejzajímavější z 69 stromořadí, které se ucházejí o titul Alej toku 2012. Letos čeští výletníci do ankety nominovali o 14 alejí více než v loňském roce a své želízko v ohni má každý z českých i moravských krajů. Hlasování probíhá na webové stránce www.alejroku.cz, kde jsou také popisy, fotografie a mapa přihlášených stromořadí, a končí 30. listopadu.
Podrobnosti: www.alejroku.org
 


Strana 328 z 333