Praha.cz

 
Nacházíte se: Zprávy
Žižkováci bojují za farmářské trhy
Středa, 14. listopad 2012 10:00
Žižkováci bojují za farmářské trhy

Obyvatelé Žižkova chtějí obnovit tradici trhů na Prokopově náměstí a podepisují petici za farmářské tržiště. Situace občanské vybavenosti je totiž na Dolním Žižkově velmi špatná, lokalita překypuje hernami a bazary, ale chybí běžné obchody. Pokud chcete Žižkováky podpořit, podepište petici na vybraných místech.
Podrobnosti: http://www.kauza3.cz

 
V pražské ZOO se narodil tapír
Středa, 14. listopad 2012 08:40
V pražské ZOO se narodil tapír

Ačkoli díky pruhovanému „pyžamu“ vypadá, jako by k svým rodičům ani nepatřil, dělá nám obrovskou radost! Malý samec tapíra jihoamerického se má čile k světu.Tapíří mládě přišlo v zoo na svět po dlouhých šesti letech a je to druhý tapír jihoamerický odchovávaný v celé historii.
Podrobnosti: http://www.zoopraha.cz

 
Sametové posvícení - satirický karneval iniciativ a spolků
Úterý, 13. listopad 2012 08:40
Sametové posvícení - satirický karneval iniciativ a spolků

Také máte pocit, že si s oslavami 17. listopadu nevíme rady? Čím pro nás vlastně je výročí Sametové revoluce? Satirický karneval iniciativ a spolků Sametové posvícení vám v průvodu představí problémy, které pokládají za společensky či politicky palčivé, i způsob, jak je s humorem vyjádřit. Průvod začíná 17. 11. 2012 v 15:00.
Podrobnosti: http://www.forumfor.cz

 
Metro stanicí Muzeum projíždělo, na trase A hořelo pod eskalátorem
Čtvrtek, 08. listopad 2012 11:21
Metro stanicí Muzeum projíždělo, na trase A hořelo pod eskalátorem

Vlaky pražského metra na trase A ráno několik desítek minut pouze projížděly stanicí Muzeum. "Došlo k zadýmení v prostoru ve stanici na trase A," sdělila iDNES.cz Aneta Řehková z Dopravního podniku. Provoz ve stanici byl obnoven krátce po půl deváté.
Podrobnosti: http://www.idnes.cz/

 
V Praze 6 má stát nejdražší parkoviště v zemi, vedení magistrátu už couvá
Čtvrtek, 08. listopad 2012 11:15
V Praze 6 má stát nejdražší parkoviště v zemi, vedení magistrátu už couvá

Aktivní občanská sdružení z Prahy 6 pořádají 8. listopadu od 18.30 hodin informativní setkání v Národní technické knihovně pro všechny zájemce o dění v této městské části. Tématy budou dopravní stavby a územní plánování.

Podrobnosti: http://www.rozhlas.cz
 
Úvaly - bydlení ve stínu továrny
Středa, 07. listopad 2012 15:53
Mnoho mladých rodin se po koupi pozemku těšilo na bydlení u lesa v Úvalech. V plánu byla obytná zóna, obchody a služby, zkrátka zázemí pro klidný život. Sen o pohodě se však rychle změnil v noční můru. Vedle domků vyrostla hlučná továrna s neustálým provozem. Jak je možné takové selhání v územním plánu? Dá se tento problém řešit? Bohužel, i přes snahy obyvatel, továrna stojí a funguje dál.
Podrobnosti: www.arnika.org
 
Oznámení o projednání návrhu zadání celoměstsky významných změn IV
Pondělí, 05. listopad 2012 13:10
Oznámení o projednání návrhu zadání celoměstsky významných změn IV Magistrát hlavního města Prahy informuje o projednání návrhu zadání celoměstských významných změn IV. Mezi změnami můžete nalézt například úpravu občanského vybavení, změny parkovacích ploch, zeleně, ale i změny týkající se například rekreace.
Podrobnosti: Oznámení o projednání návrhu zadání celoměstsky významných změn IV
 


Strana 327 z 333